Grillezett garnélás croissant
3-4 hozzávalóból nemcsak hétvégén készíthetünk igazi gourmet szendvicseket, hanem hétköznapokon is. Ez a recept mindennel együtt 1 órát vett igénybe a felfűtéstől a tálalásig. Próbáljátok ki Ti is és lazuljatok el.
Szükséges eszközök
- Weber Pulse 2000-es elektromos grill
- Weber kerámia sütőlap
- Weber grill spatula
Hozzávalók
- 200 g főtt garnéla
- 2-3 db croissant
- 5-6 szelet citrom
- 1 marék friss spenótlevél
- citrom illetú kakukkfű (vagy halfűszer)
- só
- 1 dl olíva olaj
- 1 gerezd reszelt fokhagyma
Hogyan készül?
- A garnélát tisztítsuk meg a fejrésztől, lábaktól és a páncéltól.
- Az olíva olajat, a reszelt fokhagymát keverjük össze némi sóval és pár csepp citromlével.
- A kerámialapot tegyük a grillbe és állítsuk a hőt 220°C-ra. Ha felhevült, süssük meg rajta a páclétől mentes garnélákat. Ízesítsük a citromillatú kakukkfűvel és tegyünk mellé pár szelet citromot is.
- Óvatosan forgassuk meg, majd a sütőlap másik felén pirítsuk meg a félbevágott croissant-okat.
- Tegyünk rá friss spenót leveleket, majd a pirult, ízes garnélákat és a sült citromot. Egy pohárnyi sárgamuskotállyal tökéletes fogás.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.