nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Marhahúsos cukkini

2.1K
KERTÜNK
A gyönyörű napsárga cukkini került a vacsora középpontjába. A friss zöldfűszerek mellé marhahús és feta sajt is került rá. Némi tökmagolajjal támogatva a cukkinit és a feta sajtot.

Marhahúsos cukkini

Beindult a kertünkben a cukkini és megállás nélkül terem. Nem is kérdés, hogy mostantól cukkinis receptek következnek.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 1 db közepes méretű cukkini (sárga héjú)
  • 40 dk darált marhahús
  • 1 db hagyma közepes fej
  • friss petrezselyem és bazsalikom
  • Pepo Papa tökmag
  • Pepo Papa tökmagolaj
  • só, olaj

Hogyan készül?

  • A cukkinit vágjuk lapjában 3 szeletre. Ha kisebb saláta cukkiniket használunk akkor egyet számoljunk fejenként. Irdaljuk és sózzuk be, majd tegyük félre 30 percre.
  • Fűtsük fel a sütőt 220°C-ra. Fél óra múltán elkezd levet engedni, amit papírtörlővel itassunk fel. Tegyük sütőpapírozott tepsibe és süssük 15 percig (középen). Ezután váltsunk át grill módba és ezen a hőfokon maradva süssük, amíg szint kap.
  • Közben olajon süssük üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a marhahúst, amit jó alaposan pirítsunk meg.
  • Ha a cukkini már szép arany színekben ragyog vegyük ki és hagyjuk, hogy ehető hőfoka legyen.

Jegyzet

Rendezzük el rajta a marhahúst. Csipkedjünk rá feta sajtot és tépkedjünk rá friss zöld fűszert. Pirított tökmaggal és Pepo Papa tökmagolajjal ízesítsük.
 
Tökéletes nyári vacsora a családnak!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel
Keresőszó: cukkini, marhahús, tökmag, tökmagolaj

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close