Marhahúsos cukkini
Beindult a kertünkben a cukkini és megállás nélkül terem. Nem is kérdés, hogy mostantól cukkinis receptek következnek.
Hozzávalók
- 1 db közepes méretű cukkini (sárga héjú)
- 40 dk darált marhahús
- 1 db hagyma közepes fej
- friss petrezselyem és bazsalikom
- Pepo Papa tökmag
- Pepo Papa tökmagolaj
- só, olaj
Hogyan készül?
- A cukkinit vágjuk lapjában 3 szeletre. Ha kisebb saláta cukkiniket használunk akkor egyet számoljunk fejenként. Irdaljuk és sózzuk be, majd tegyük félre 30 percre.
- Fűtsük fel a sütőt 220°C-ra. Fél óra múltán elkezd levet engedni, amit papírtörlővel itassunk fel. Tegyük sütőpapírozott tepsibe és süssük 15 percig (középen). Ezután váltsunk át grill módba és ezen a hőfokon maradva süssük, amíg szint kap.
- Közben olajon süssük üvegesre a hagymát. Adjuk hozzá a marhahúst, amit jó alaposan pirítsunk meg.
- Ha a cukkini már szép arany színekben ragyog vegyük ki és hagyjuk, hogy ehető hőfoka legyen.
Jegyzet
Rendezzük el rajta a marhahúst. Csipkedjünk rá feta sajtot és tépkedjünk rá friss zöld fűszert. Pirított tökmaggal és Pepo Papa tökmagolajjal ízesítsük.
Tökéletes nyári vacsora a családnak!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.