Tejszínes gnocchi párolt brokkolival és füstölt hallal
Hozzávalók
- 250 g gnocchi
- 100 g brokkoli
- 50 g márványsajt
- 2 dl főzőtejszín
- 25 g kockára vágott parasztsonka 2 evőkanál
- 15 g bébispenót egy nagyobb csipat
- 1 evőkanál Pepo Papa tökmagolja
- 2 evőkanál mag vegyesen tökmag és mandula
- szegfűbors
- só
Hogyan készül?
- A brokkolit rózsákra szedjük és sós, szegfűszeges víz felett pároló edényben megpároljuk. Ha kész, a felhasznált vízben megfőzzük a gnocchit. Ha szükséges, forrásban lévő vízzel pótoljuk ki.
- Serpenyőben kevés olajon pirítsuk meg a parasztsonkát. Morzsoljuk bele a sajtot és öntsük fel a tejszínnel. Tegyük bele a leszűrt gnocchit és a brokkoli rózsákat (felét hagyjuk meg a tálaláshoz), majd a spenót leveleket. Forgassuk össze és tegyük tányérba.
- Díszítsük brokkoli rózsákkal és pirított magokkal.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.