nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Tökmagolajos tiramisu

665

Tökmagolajos tiramisu

Szerintünk nagyon sokan szeretik a Tiramisut. Mi sem tudtunk ellenállni az ötletnek, hogy ez legyen a hétvégi desszertünk. Mondanunk sem kell , hogy egy tökmagolajos réteget is csempésztünk bele. Ez a mi Pepo Papa Tiramisunk.

Hozzávalók

Hozzávalók egy szögletes kenyérsütő formához

  • 1 l tiramisu krém a mascarpone-s dobozon lévő recept alapján
  • 5 db tojás
  • 100 g cukor
  • 100 g liszt
  • 1 dl tej
  • 1 csésze fekete kávé
  • 20 g Pepo Papa tökmagolaj
  • kakaópor

Hogyan készül?

  • A jó Tiramisu titka a házilag készült 5 tojásos piskóta. A rétegezés előtt a majd 1 liter krémet 2 részre osztottuk. Az egyik lett a hagyományos, a másik adagba kb. 20 g tökmagolajat kevertünk el.
  • Ha szép egyenletes formákat szeretnénk, akkor ez a trükk bármelyik sütemény esetében is jól használható lesz. Tegyük a sütiformát a mérlegre. A piskóta lapunkat 3 részre vágtuk, ami azt is jelenti, hogy a két krémből is 3-3 rétegre lesz szükségünk. Vagyis rétegenként kb 150-150g krémet öntöttünk minden kávéval ízesített piskóta lapra. Minden réteget pontosan lemértünk, így nem kérdés, hogy tökéletes lesz mind ízre, mind formára.
  • Már csak azt a 2 napot kell kivárni, hogy alaposan összedermedjen. Ez csak lelakatolt hűtőben lehetséges.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: tiramisu, tökmagolaj

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close