Túrós Tészta újragondolva, csőben sütve
Séfünk egyik kedvenc elfoglaltsága, hogy klasszikus magyar ételeket gondol újra. Ezúttal a túrós tészta járta meg ezt az utat, ráadásul "pepopapás" értelmezésben. Nagyon gyors és nagyon finom lett!
Hozzávalók
- 4 db cannelloni
- 100 g túró
- 50 g tejföl
- 4 szelet paraszt sonka
- vaj
- rusztikus morzsa
- Pepo Papa tökmagolaj
- Pepo Papa tökmag
Hogyan készül?
- A túrót villával törjük szét és keverjük el benne a tejfölt.
- Töltsük meg a csöveket. Erre legjobb módszer, ha a kanálban lévő töltelékbe nyomkodjuk a cannelloni egyik, majd másik végét is. Folyamatosan bentebb tolódik a töltelék míg végül középen találkoznak.
- Egyenként paraszt sonkába tekerjük. Egy kis sütőedényt kivajazunk és meghintjük zsemlemorzsával. Elrendezzük rajta a töltött tésztát és leöntjük tejföllel.
- 180°C-ra előmelegített sütőben 25 percig sütjük.
Jegyzet
Tálaljuk durvára tört tökmaggal és locsoljuk meg tökmagolajjal.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.