10 perces túrókrém szilva jammel
Ismerős az érzés, amikor az ebéd végén azt érezzük, "jó lett volna valami desszert a végére", de nem volt rá időnk. Ennek most vége és megmutatom, hogy kedvenc retró édességemet én hogyan készítem el a családnak. Egy kis előkészület kell hozzá és némi ízes házi hozzávaló teszik ezt a túrókrémet felejthetetlen desszerté.
Hozzávalók
- 250 g túró (hideg)
- 170 g habtejszín (3°C-os)
- 1 tasak Bourbon vaníliás cukor
- 30 g darált keksz
- 30 ml levendula szörp (vagy más gyümölcsszörp)
- 20 g szilva jam / adag (vagy más a szörphöz illő jam)
- 1 db lime
Hogyan készül?
- Reszeljük le a lime héját egy sütőpapír darabra.
- Reszeljük le a lime héját egy sütőpapír darabra.
- A túrót villával törjük össze, majd keverjük el benne a cukrot, pár csepp lime levet és a tejszínhabot.
- A darált kekszet keverjük össze a levendula szörppel és tegyünk egyforma adagokat a pohár aljára, amiben kínáljuk majd.
- Töltsük a túrókrémet habzsákba és tegyük a poharakat mérlegre. Nyomjunk a kekszre egyforma mennyiséget úgy, hogy középen hagyjuk egy kis helyet a jamnek.
- A jamet tálban keverjük elő habverővel, majd tegyünk a krém közepébe egy-egy adagot. A túrókrém széleit díszítsük a lime reszelt héjával.
Jegyzet
Biztos, hogy ez lesz a család őszi kedvenc desszertje.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.