Tökmagos grillezett zöldséges köret
Grillezett húsokhoz és halakhoz ajánljuk az alábbi köret ötletünket. Végtelenül egyszerű elkészíteni, így végig a vendégeinkkel tudunk lenni.
Hozzávalók
- 500 g vegyes színű répa (fejenként két színes)
- 1 üveg szárított paradicsom
- friss zöldfűszerek (borsikafű, kakukkfű, bazsalikom)
- olívaolaj (használhatjuk a paradicsomos olajat is)
- só
Hogyan készül?
- A répákat megtisztítjuk és egy sütőtálba tesszük. Meglocsoljuk olívaolajjal és rádaraboljuk a szárított paradicsomot. Rászórjuk a zöldfűszereket és megsózzuk az egészet.
- Kézzel jó alaposan összeforgatjuk az egészet és forró sütőben vagy grillben puhára sütjük.
Jegyzet
Pirított tökmaggal, rukkolával vagy mángolddal kínáljuk húsokhoz, füstölt halakhoz.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.