Grillezett csülök forgatónyárson
Hétvégére már van terved, hogy mit grillezz? Mit szólnál egy grillezett csülökhöz? Forgatónyárson készítettük el gázgrillben.
Szükséges eszközök
- Weber Genesis gázgrill
- Weber Forgatónyárs
Hozzávalók
- 1 db kisebb nyers csülök
- 1 fej hagyma
- 2 g szegfűbors
- 2 gerezd fokhagyma
- 4-5 szál kakukkfűág
- só folyadék súlyának 7%-a (sótól függ)
Hogyan készül?
- Tedd a csülköt egy akkora zárható dobozba, amiben víz alá tudod meríteni teljesen. Célszerű minél szűkebbet választani. A vizet okosan mérd ki: tedd a csülköt a dobozba és öntsd fel vízzel. Öntsd egy mérőedénybe, így pont csak ennyit kell beízesítened.
- A vizet forrald fel és keverd el benne a sót. Nagyon fontos, hogy folyamatosan kóstolgasd és ha a Te ízlésednek már elég sósnak érzed, akkor jöhetnek bele az ízesítők.
- Hűtsd le teljesen, majd öntsd a húsra. Fedd le és 3-4 napig hagyd ebben.
- Sütés előtt hagyd, hogy a páclé kicsepegjen a csülökből. Húzd nyársra, majd 200°C-ra hevített grillben süsd indirekt zónában, amíg ropogós nem lesz a bőre.
Jegyzet
Fantasztikus szendvicset lehet belőle készíteni egy kis magos mustárral, kovi ubival. És egy kis kukoricát is adjunk a cocának.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.