nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Tökmag bundás harcsa tonkatsu szósszal

2.2K

Tökmag bundás harcsa tonkatsu szósszal

Itt a hosszú hétvége és biztosan kerül az asztalra valami bundázott étel. Azt leszögezhetjük, hogy rántott és rántott étel között is van különbség. Leginkább az alkalmazott technikákban. Azt is bizton állíthatjuk, hogy nem a bő olajban sült étellel van a baj, hanem annak gyakori fogyasztásával. A köret és a saláta már csak hab a tortán.
Egyik nagy kedvencünk a szarvasi afrikai harcsa, ami 100%-os magyar termék és a legnagyobb gondossággal történik a tenyésztése. Tökmagos bundában sütöttük ki, ánizsos rizzsel tálaltuk és hozzá egy ázsiai (sushi) szószt választottunk, ami nagyon jól megy a ropogósra sült harcsánkhoz.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 2 db szarvasi afrikai harcsa filé
  • 3 db M-es tojás
  • 100 g kukorica liszt
  • 500 g rusztikus morzsa
  • 2-3 evőkanál Pepo Papa tökmag (felaprítva)
  • olaj a sütéshez
  • só, szárított zeller, fehér bors

Hogyan készül?

  • A harcsa filé farok részét és a filén szélén található vékony zsír réteget vágjuk le. Faroktól a filé vastagodó részéig 2-3 centiméteres csíkokra vágjuk. A vastagabb részét már csak 1 cm vastagra. Így tökéletesen egységes lesz a darabolásunk.
  • Ha az olaj elérte a 150°C-ot, akkor fűszerezzük be a harcsát. Forgassuk kukoricalisztbe, tojásba, majd a tökmagos morzsába és süssük aranybarnára.

Jegyzet

Hogyan is kell jól elkészíteni egy rántott ételt?
  • Az első, hogy az olaj hőfokot jól állítsuk be, ami 150-170°C között legyen. Hal esetében inkább 150°C. A pontos hőtartományhoz használjunk hőmérőt.
  • Ne vágjuk vastagra a panírozandó alapanyagunkat, különben nem sül át.
  • Csak közvetlenül panírozás előtt használjunk sót.
  • A panírozást akkor kezdjük el, ha az olaj már elérte a hőfokot. Két okból. 1., Amit sütünk, azt valóban süssük meg, ne ázzon az olajban. 2., A panírnak nem lesz ideje magába szívni az alapanyag nedvességét, így ropogós lesz minden falat.
  • Elég aranybarnára sütni az ételeket.
  • A kisült rántott falatokat rácson pihentessük, hogy le tudjon csepegni róla a felesleges olaj és egészen a tálalásig ropogós maradjon.
Jól illik hozzá egy ecetesebb saláta és természetesen párolt rizs.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: halas, harcsa, tökmagos
tökmag bundában sült afrikai harcsa by stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close