Tárkonyos csicseriborsó püré leves
Hogy milyen egy tárkonyos csicseriborsó leves? Ráadásul tökmagolajjal? Zseniális!
Hozzávalók
- 500 g főtt csicseriborsó
- 0,7-1 l zöldség alaplé
- 2 g szárított, morzsolt tárkony
- 1 egész lime
- 75 g tejvöl vagy vega krém
- friss lestyán
- Pepo Papa tökmagolaj
Hogyan készül?
- A piacon vett csicseriborsót (200 g) beáztattuk egy éjszakára, hogy jól megszívja magát vízzel. Így kb 2,5 szeresére növekszik. Átmostuk majd sós vízben készre főztük. Lecsepegtetve, zárt dobozban 1 hétig eláll, de le is lehet fagyasztani. Készíthetünk belőle hummuszt vagy más növényi krémeket.
- A készre főtt csicseriborsóra annyi alaplevet engedünk hogy a szint kb. 2-3 cm-re legyen. Ha már villával szét lehet nyomni az edény falán akkor leturmixoljuk vagy botmixerrel pépesítjük.
- Tűzről levéve hozzáadjuk a tárkonyt. A lime-ot szeleteljük és facsarjuk bele a pürébe. Beletehetjük a szeleteket is, hogy még jobban kiadja az ízét, denagyon fontos, hogy a tárkonyt és a limeot/citromot NEM szabad már hőkezelni. A citrusokat csak alapos mosás után lehet beletenni a levesekbe!
- Hagyjuk magára egy órára, hogy az ízek összeálljanak. Ha másnapos levesként szeretnénk enni, akkor tegyük hűtőbe, de a lime szeleteket pecázzuk ki belőle.
Jegyzet
Tálaláskor melegen vagy hidegen, Pepo Papa tökmagolajjal és pirított tökmaggal kínáljuk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.