Savanyított lilahagyma
Az idei grillszezon időszámítása már a küszöbön és nagyon sok kezdő is várja már, hogy újra a kezébe vehesse a grill csipeszt és a hideg sört. Haladók számára is ajánljuk a savanyított lilahagyma receptünket. Sült kolbász, hot-dog, oldalas, burger, szegy nagyszerű kiegészítője lehet. Végtelenül egyszerű elkészíteni!
Hozzávalók
- 3 db közepes fej lilahagyma
- 2 db lime
- só
- 1 kávéskanál mustármag
- 1 db babérlevél
Hogyan készül?
- A lilahagymát szeletelőn legyaluljuk egy tálba és besózzuk. Ügyelve arra, hogy csak annyi sót használjunk, ami kiszívja a lilahagyma levét.
- Várjunk amíg a só elkezdi kiszívni a nedvességet, majd facsarjuk rá a két lime levét. Nyomjuk le a tál aljára a hagymát és ha szükséges adjunk még hozzá citromlevet. Nagyon fontos, hogy csak a szükséges mennyiségű savas közeg legyen a hagyma körül. Ennek az ízesítésen kívül az a dolga, hogy a hagyma színanyagát felhígítva beszínezze a teljes lilahagyma mennyiséget.
- A mustármagot és az egy darab babérlevelet mozsárban törjünk össze. Akinek van kerti az jóval magasabb ízélményt tud elérni. Keverjük a fűszert a beindított lilahagymába és ismét nyomkodjuk le. Hagyjuk lefedve 3-4 órára vagy egész éjszakára.
- Ha gyönyörűen beszínezte és kellemesen savas és sós a lilahagyma akkor zárjuk üvegbe és hűtőben tároljuk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.