nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Grillezett szarvasgerinc

716

Grillezett szarvasgerinc

Első hallásra úgy tűnik, hogy most valami drága dolog következik. Ha innen közelítjük meg akkor szinte egy árban (Ft/kg) van a marha bélszínnel. Mennyiségre egy egész marha bélszín jóval kiadósabb.
Adag 2 személy

Szükséges eszközök

  • Weber Master-Touch Premium E-5775
  • Weber Premium 2-es grill eszköz set
  • iGrill maghőmérő
  • Weber SMC

Hozzávalók

  • szarvasgerinc
  • só-bors-paprika rub

Hogyan készül?

  • A szarvas bélszínt először só-bors-paprika rubbal körbeszórtuk, majd Weber SMC-ben körbe füstöltük (max 10 perc). Ez adott neki egy alap ízt, majd hagytuk picit pihenni.
  • Kb. 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle és forró grillrácson körbe sütjük. iGrill maghőmérőt használva 59°C maghőig sütöttük tovább.
  • A végeredmény egy rendkívül lágy, szinte krémes belső hús szerkezet.

Jegyzet

A legtöbbször fagyasztva lehet kapni. Hűtőben olvasszuk ki nagyon lassan és azonnal használjuk fel, mert olvadás után folyamatosan folyadékot – ízt- veszít. 2 kg vadhúsból akár napi 1 dl folyadék távozhat.
 
Akinek van lehetősége az feltétlenül próbálja ki.
 
Azt is teszteltük, ha másként vágjuk fel. Szerintünk magáért beszél, ha az alakjának megfelelő szeleteket vágunk.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: grillezés, szarvasgerinc

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close