Grillezett szarvasgerinc
Első hallásra úgy tűnik, hogy most valami drága dolog következik. Ha innen közelítjük meg akkor szinte egy árban (Ft/kg) van a marha bélszínnel. Mennyiségre egy egész marha bélszín jóval kiadósabb.
Szükséges eszközök
- Weber Master-Touch Premium E-5775
- Weber Premium 2-es grill eszköz set
- iGrill maghőmérő
- Weber SMC
Hozzávalók
- szarvasgerinc
- só-bors-paprika rub
Hogyan készül?
- A szarvas bélszínt először só-bors-paprika rubbal körbeszórtuk, majd Weber SMC-ben körbe füstöltük (max 10 perc). Ez adott neki egy alap ízt, majd hagytuk picit pihenni.
- Kb. 2 ujjnyi vastag szeleteket vágunk belőle és forró grillrácson körbe sütjük. iGrill maghőmérőt használva 59°C maghőig sütöttük tovább.
- A végeredmény egy rendkívül lágy, szinte krémes belső hús szerkezet.
Jegyzet
A legtöbbször fagyasztva lehet kapni. Hűtőben olvasszuk ki nagyon lassan és azonnal használjuk fel, mert olvadás után folyamatosan folyadékot – ízt- veszít. 2 kg vadhúsból akár napi 1 dl folyadék távozhat.
Akinek van lehetősége az feltétlenül próbálja ki.
Azt is teszteltük, ha másként vágjuk fel. Szerintünk magáért beszél, ha az alakjának megfelelő szeleteket vágunk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.