Magyaros afrikai harcsa grillben
Mutatjuk az ünnepi hosszú hétvégén mi került a rácsra. Tudjuk, hogy a hal igen megosztó alapanyag. Ezért egy erősen magyaros ízvilágú ételt készítettünk belőle, ami talán kicsit közelebb hozz majd Titeket. Ha van kedvenc grillben készült halételetek, akkor ne habozzatok megosztani azt másokkal. Előre is köszi!
Szükséges eszközök
- Weber Master-Touch (vagy bármelyik Weber gázgrill)
Hozzávalók
- 1,2 kg szarvasi afrikai harcsafilé
- 3 fej vöröshagyma
- fél szál füstölt kolbász
- 20 dkg zsíros sajt
- só, bors
- kevés olaj és zsemlemorzsa a formához
- rozmaring ág az illatokhoz
Hogyan készül?
- Izzítsunk fél kémény Weber brikettet és borítsuk a grill egyik felébe.
- A harcsát sózzuk és borsozzuk, majd tegyük félre egy kis időre, amíg megágyazunk neki.
- Egy nagyméretű csepptálcát kenjünk be vékonyan olajjal és szórjuk be zsemlemorzsával. A hagymákat hámozzuk meg és szeleteljük fel, majd rendezzük el a tálcában.
- Tegyük rá az előkészített halszeleteket. Fedjük be reszelt sajttal és kolbászkarikákkal. Tegyük a már forró grillbe és indirekt módban (de közel a briketthez) kezdjük el sütni.
- Ha a kolbász meg elég sok zsírt engedett ki, akkor rövid időre húzzuk a parázs fölé az ételt. 10 percig így sütjük, majd újra indirekt zónába tesszük és pár rozmaring ággal lefedve tálalásig melegen tartjuk.
Jegyzet
Köret tipp: Majonézes burgonya.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.