Liba, kacsa és pulyka titok
Lehet kacsa, liba vagy éppen pulykacomb, ugyanaz az eljárás. Semmi más nem kell, csak egy jó nagy fazék és egy tepsi, no meg némi fűszer. A Chef a családban 2 órát kér a tökéletességért.
Lehet kacsa, liba vagy éppen pulykacomb, ugyanaz az eljárás. Semmi más nem kell, csak egy jó nagy fazék és egy tepsi, no meg némi fűszer. A Chef a családban 2 órát kér a tökéletességért.
Tavaly a saját paradicsomomból készítettem szószt, a bazsalikom bokraim több üveg pestóval, a pepperónim és az almapaprikáim pedig több üveg savanyúsággal töltötték meg a spájzom. Egy dolog azonban hiányzik. A füstölt hús. Ezt gyorsan még az év elején pótolom, és míg ezeket a sorokat írom, már a pácban várják azt a dicső napot, amikor saját fűszeres-füstölt húsok kerülnek a kamrába. Végre.
Hogyan készítsük elő a húsokat? A kezdők csontozás előtt pár másodpercet szánjanak arra, hogy megtervezzék a művelet lépéseit. Nézzék meg merre futnak a csontok; hogyan különülnek el a lágy részek; hogyan tegyék biztonságossá a vágásokat.
Áfonya – havasi meggy, kukajsza, molabogyó Közkedvelt lekvár, szörp, bor vagy likőr formájában is. Vadhús ételek ízesítő anyaga, de köretnek is megfelel. Gazdag A, D, …
Amikor elkezdtem ezt a menüpontot, ezeket a sorokat hagytam a fejezet végére. Talán nem véletlenül. Használatuk törvényszerűsége diktálta így, mert mindig azt a fűszert kell utoljára az ételbe tenni, amit a leginkább érezni szeretnél. A magyarázat egyszerű hő hatására elillanhat az „ereje”. Ahhoz, hogy a legtökéletesebb kombinációkat alkosd meg, kísérletezned kell, nemcsak az ízekkel, hanem a hőmérséklettel is, mert elképzelhető, hogy lesznek olyan variációk, melyek hidegen jobbak, mint melegen.
Ebben cikkben összegyűjtöttem nektek azokat az alapfogalmakat, amelyekkel jó hogy ha tisztában vagytok.