nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Sütőtök krémleves prosciuttoval

1.8K
Inspiráló

Ha profi séf szeretnél lenni, akkor fontos, hogy Te is úgy gondolkodj, ahogy a nagyok. Hogy állnak össze az ízek? Például van-e benne elég sav? Sokan a sütőtök és az édesburgonya édességét nem ellensúlyozzák citrussal, pedig sokan különlegesebb ízeket kapunk. Próbáld ki édeskés zöldségeid citrusos ízekkel.

Sütőtök krémleves prosciuttoval

Elébe mentünk az idei sütőtök szezonnak és már itt is az idei, megújult receptünk. Üdítő tud lenni ezeken a zord esős napokon. Készítsétek szeretettel.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 500 g sütőtök
  • 2-3 evőkanál olaj
  • 1 evőkanál vaj
  • 2-3 dl zabtej
  • 1 csokor petrezselyem (apróra vágva)
  • 1 nagy evőkanál sült paprika krém (vagy ajvár)
  • 1 db lime leve
  • 3-4 szelet prosciutto
  • Pepo Papa tökmagolaj

Hogyan készül?

  • A sütőtököt hámozzuk, kimagozzuk és dió méretű kockákra vágjuk, majd meglocsoljuk olajjal és sózzuk. Sütőpapíron 225°C-os sütőben megsütjük. Ne dobjuk el a tepsit, tegyük a papírra a prosciutto szeleteket és süssük meg őket. Csak éppen legyenek pirultak.
  • Turmixgépbe tesszük és ráöntjük a zabtejet, majd beletesszük a petrezselymet. Alaposan lepépesítjük, ha igényel még zabtejet, akkor állítsuk be a sűrűséget ízlésünk szerint.
  • Ízesítsük paprika krémmel. Faszén felett sült kápia paprika krémet használtunk hozzá, de jó az ajvár is. Ezek bármikor elővehetők még egy jó szendvicshez is. A sütőtök édességét lime levével tompítjuk és persze sózzuk is kóstolás után.

Jegyzet

Tálaláskor a rusztikusan darabolt prosciutto szeletekkel kínáljuk és egy nagy evőkanál Pepo Papa tökmagolajjal.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Leves
Keresőszó: gyümölcsös, krémleves, leves, sütőtök, tökmagolajos, tökmagos
sütőtök kréméeves by stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close