nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Répatorta, mascarpone krémmel és szilva szósszal

3.8K
MEDVE!
Répatorta van? Van és nagyon finom, úgyhogy a nyuszika is örülni fog és nem fogja utálni. Nem egy átlagos desszert, több hozzávaló kell hozzá, mint egy piskótához. Ha nem vagy a sütés nagymestere itt az idő, hogy kilépj a komfortzónádból.

Répatorta, mascarpone krémmel és szilva szósszal

Egy ízekben gazdag tortát készítettünk Nektek. Már elindult a szilvaszezon is, így nem kérdés, hogy szerepeltetjük a desszertünkben.

Hozzávalók

Hozzávalók 26 cm-es tortaformához

  • 200 g kristálycukor
  • 140 g barnacukor
  • 4 db tojás
  • 450 g sárgarépa (reszelve)
  • 240 ml tej
  • 180 ml olívaolaj
  • 2 kávéskanál narancshéj
  • 150 g alakor fehérliszt (gluténmentes változathoz használjunk teff lisztet)
  • 70 g rizsliszt
  • 70 g keményítő
  • 2 csapott kávéskanál őrölt fahéj
  • 1/2 kávéskanál őrölt szerecsendió
  • 2 kávéskanál szódabikarbóna
  • 1 kávéskanál sütőpor
  • 1 kávéskanál
  • 1 marék Pepo Papa tökmag (max 200 g)
  • 40 g kókuszreszelék

Krém

  • 225 g mascarpone
  • 2 db tojássárgája
  • 1 tasak bourbon vanília

Szilvaszósz

  • 8 db szilva (magozva)
  • 2 evőkanál porcukor
  • 1 kávéskanál őrölr fahéj
  • 1 kávéskanál tortazselé

Hogyan készül?

  • A sütőt melegítsük elő 180 °C-ra. A csatos tortaforma oldalait vajazzuk ki, az aljára feszítsünk ki sütőpapírt.
  • Tegyük egy tálba a cukrot, a barnacukrot és a 4 tojást. Kézi mixerrel verjük, amíg fehéredni nem kezd a keverék.
  • Adjuk hozzá a répát, a tejet, az olívaolajat és narancshéjat és keverjük össze alaposan.
  • A száraz anyagokat külön tálban keverjük össze (lisztek, keményítő, fűszerek, szódabikarbóna, sütőpor) és adjuk a tojásos keverékhez. Ezután jöhet bele a tökmag és a kókuszreszelék. Tehetünk bele diót is.
  • Sütőtől függően 40-50 percig süssük. (Végezzünk hurkapálcika próbát) Ha megsült hagyjuk kihűlni. Vegyük ki óvatosan a formából és lefóliázva tegyük a hűtőbe.
  • A krém hozzávalóit keverjük össze és tegyük hűtőbe.
  • A szilvát porcukrozzuk be és fahéjjal megszórva hagyjuk állni kb., 1 órát. Nagyon kevés vízzel főzzük 10 percig, törjük át szűrőn, majd a tortazselével forraljunk rajta egy gyorsat.
    Mind a hármat tegyük hűtőbe egy éjszakára.
  • A répatortát vágjuk ketté, aki nagyon jól bánik a késsel az 3 lapra vágja. Osszuk el úgy a krémet, hogy a tetejére is maradjon egy adag.
  • A szilvaszószt habverővel lazítsuk fel és öntsük a tortára.Fűszer virággal vagy rózsával díszíthetjük.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: citromkrémtorta, desszert, mascarpone, répatorta

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close