Steak quesadilla
A hosszú hétvégén mindenképpen gyújtsátok be a grillt! Ha még nincs ötletetek, akkor itt van egynek mai ebédünk.
Szükséges eszközök
- Weber Pulse 2000, grillkocsival
- Weber kerámia sütőlap
Hozzávalók
- 2×200 g ribeye steak
- 4 db teljes kiőrlésű tortilla lap
- 150 g guacamole (konyhakész)
- 1 közepes fej hagyma apróra vágva
- vaj, olaj, steak fűszerkeverék
Hogyan készül?
- Hevítsük fel a grillt 250°C-ra.
- A steaknek való húsunkat készítsük elő: minimum 30 percet hagyjuk a konyhapulton, majd kenjük át bőven olajjal vagy olvasztott kacsazsírral. Fűszerezzük kedvenc steak fűszerkeverékünkkel vagy rubbal. Fontos, hogy ezt akkor végezzük el, ha már a grill sütésre kész.
- Grillezzük meg a steak mindkét oldalát, majd szeleteljük fel.Tegyük egy kisméretű csepptálcába. Helyezzük a rácsra a kerámia sütőlapot és hagyjuk melegedni.
- Vajazzunk meg vékonyan egy tortillalapot. Fordítsuk meg és a "szűz" oldalát kenjük be alaposan egy nagy adag gucamole-val, majd rendezzük el rajta a steak húst és a hagymát. Fedjük be egy másik tortillaval és tegyük a sütőlapra.
- Kis idő múltán a grill lapáttal vágjuk 4 darabra. Így könnyebb megfordítani és enni is. Mindkét oldalát pirítsuk meg, majd salátával kínáljuk.
Jegyzet
Félbehajtva extra adag tejföllel, jalapeno-val és sajttal nagyon jó meccsnéző étel!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.