Tökmagos rántott kacsamell, tökmagolajos fokhagymás majonézzel
Ilyet még úgy sem csináltunk! Héj nélküli tökmagot durvára törtünk és rusztikus morzsával kevertük össze. Ezzel bundáztuk be a kacsamellet és kisütöttük.
Hozzávalók
- 2 db kacsamell
- 200 g rusztikus morzsa liszt + tojás a panírozáshoz
- 100 g Pepo Papa tökmag
- só, bors
- 4 evőkanál majonéz
- 1 evőkanál tejföl
- 2-3 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj
- Fél kávéskanál reszelt fokhagyma
- olaj sütéshez
Hogyan készül?
- A kacsa bőrét sózzuk be sütés előtt 30 perccel.
- Panírozzuk be és süssük ki 170°C-os olajban. Sütés után hagyjuk hűlni és csak tálalás előtt vágjuk fel.
- Keverjük ki a majonézt, és kis tálkában kínáljuk a tökmagos kacsához. Kedvenc köretünkkel és házi savanyúsággal fogyasszuk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.