Zabtejes házi vanília puding, tökmagolajos kekesz rétegekkel
Vannak akik megrettennek a házi puding főzés előtt, de Séfünk bebizonyítja, hogy mi sem egyszerűbb.
Hozzávalók
4 pohár pudinghoz
- 4400 ml zabtej
- 50 g stevia
- 30 g keményítő
- 4 db XL-es tojás sárgája
- 2 tasak Bourbon vaníliás cukor
Tökmagolajos keksz réteghez
- 130 g darált keksz
- 2 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj
Hogyan készül?
- Egy kis edényben kezdjük el melegíteni a zabtejet. Nem kell felforralni csak annyira legyen meleg, hogy a cukrok felolvadjanak benne. A másik ok, ha túl forró a tej a tojás darabosra fő a tejben. Keverjük el benne olvadásig a steviát és a vaníliás cukrot.
- Húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a felvert tojássárgákat (győződjünk meg róla, hogy a tej valóban langyos), és habverővel keverjük alaposan össze a cukros tejjel. Ezután a keményítőt is oldjuk fel benne.
- Tegyük vissza a tűzre (9/5-ös erősség) és folyamatos kevergetés mellett sűrítsük be. Amikor már láthatóan kezd kötni, hagyjuk abba a keverést.
- A kekszmorzsát keverjük össze a tökmagolajjal.
- A legegyszerűbb módja az ízléses tálalásnak és a harmonikus rétegeknek, ha a poharakat mérlegre tesszük és egyforma súlyú rétegeket rakunk bele. Jelen esetben 15 gramm kekszmorzsa és 40 gramm puding rétegek kerültek egymásra.
- Tegyük hűtőbe és dermesszük ki alaposan. Díszítésnek apróra darált tökmagot és bazsalikom levelet is használhatunk.
Jegyzet
Mennyeien krémes és a tökös keksz igazán habkönnyűvé varázsolja ezt a házi ínyencséget.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.