nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Vaslapon sült kacsacomb, kacsazsírban sült főtt burgonyával, spenóttal és parmezánnal

848

Vaslapon sült kacsacomb, kacsazsírban sült főtt burgonyával, spenóttal és parmezánnal

A héten kacsacombot sütöttünk vaslapon.
Adag 4 személy

Szükséges eszközök

  • Weber Genesis II EX-315
  • Weber Öntöttvas lap
  • iGrill maghőmérő

Hozzávalók

  • 4 db kacsacomb
  • burgonya
  • spenót
  • 1 db saslik hagyma
  • parmezán

Hogyan készül?

  • Kacsasütés első és legfontosabb szabálya, hogy hideg serpenyőbe tesszük a kacsát bőrrel lefelé és úgy kezdjük el közepes hőmérsékleten a sütést. Mi nem serpenyőben, hanem egy Weber öntöttvas lapját használtunk hozzá, ami tökéletes erre a célra. Szikrát adtunk a Genesis-nek és a hideg vasra tettük a szoba hőmérsékletű kacsacombokat bőrrel lefelé. Kapott némi előfűszerezést, de a fantasztikus ízekért és az illatokért egy saslik hagymát ketté vágtunk és a kacsa mellé tettük.
  • Az egyik combba beleszúrtuk az iGrill maghőmérőt és telefonon követtük az eseményeket. Amint a bőr megsült megfordítottuk a combokat és 74°C maghőig vittük el a sütést, majd indirektbe tettük, amíg a köret elkészült.
  • Főtt héjas burgonyát kettévágtunk és a hagymás kacsazsírban sütöttük ropogóssá. A megmaradt zsírban spenótot fonnyasztottunk és parmezánt reszeltünk rá.

Jegyzet

Mindent ezen a vaslapon készítettünk és az ízek tökéletesen egymásra épültek. Nagyon finom volt. A kacsát egy fa nyárssal szúrtuk meg a csont mellett, hogy kellően megpuhult-e és már szervíroztuk is.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: főtt burgonya, indirekt sütés, kacsacomb, kacsazsírban sütés, parmezán, spenót, vaslapon sütés
vaslapon sült kacsacomb, burgonyával, sült főtt burgonyával, spenóttal és parmezánnal

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close