nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Tökmagos rántott kacsamell, tökmagolajos fokhagymás majonézzel

692

Tökmagos rántott kacsamell, tökmagolajos fokhagymás majonézzel

Ilyet még úgy sem csináltunk! Héj nélküli tökmagot durvára törtünk és rusztikus morzsával kevertük össze. Ezzel bundáztuk be a kacsamellet és kisütöttük.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 2 db kacsamell
  • 200 g rusztikus morzsa liszt + tojás a panírozáshoz
  • 100 g Pepo Papa tökmag
  • só, bors
  • 4 evőkanál majonéz
  • 1 evőkanál tejföl
  • 2-3 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj
  • Fél kávéskanál reszelt fokhagyma
  • olaj sütéshez

Hogyan készül?

  • A kacsa bőrét sózzuk be sütés előtt 30 perccel.
  • Panírozzuk be és süssük ki 170°C-os olajban. Sütés után hagyjuk hűlni és csak tálalás előtt vágjuk fel.
  • Keverjük ki a majonézt, és kis tálkában kínáljuk a tökmagos kacsához. Kedvenc köretünkkel és házi savanyúsággal fogyasszuk.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: rántott kacsamell, tökmagolajos, tökmagos

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close