Szarvasburger fürjtojással
Egy igazán különleges hamburgert készítettünk a héten. Általában véve ritkán látni tükörtojást sütni grillben, de a Weber kerámia lap most minden pillanatban segítségünkre volt.
Szükséges eszközök
- Weber Pulse 2000
Hozzávalók
Hozzávalók 1 hamburgerhez
- 200 g szarvasburger húspogácsa
- 1 db fürjtojás
- 1 db hamburger buci jó minőségű/házi
- 1 adag lilahagymalekvár
- 1 evőkanál somlekvár
- 10 g grana padano sajt reszelve
- vaj, só
Hogyan készül?
- Hevítsük fel a grillt 250°C-ra. Gáz grillek esetében a melegítéskor már be lehet tenni a kerámia lapot. Gömbgrill használatakor először a rácsot hevítsük 20 percig, majd tegyük az indirekt zóna közepére a kerámia lapot.
- Vékonyan dörzsöljük be olajjal a szarvashúst és kezdjük el sütni. Nekünk oldalanként 8-8 percet kért, de aki jól átsütve szereti a vadhúst az nyugodtan hagyja 10 percig.
- Ha a húst megfordítottuk vágjuk félbe a bucit. Alapvetően egy télzáró burgernek szántuk és csupa finomság van a házi deliben. Nem is volt kérdés, hogy szarvasgombás vajjal kentük át mindkét oldalát. Vajas oldallal lefelé sütve gyönyörű pírt kap majd a bucink.
- Ha már kész az alját kenjük meg vékonyan somlekvárral és tegyük rá a húst. Reszeljünk rá sajtot és amíg a fürjtojás megsül a kerámia lapon, addig hagyjuk nyitva.
- Jöhet egy méretes evőkanál lilahagyma lekvár és a tükörtojás. Tegyük rá a pirult tetejét és készen is van ez a szépség.
Jegyzet
Igazi gourmet élmény! Jó étvágyat kívánunk!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.