Sütőtök krémleves, mangalica tepertős kovászos zsemlével
Hozzávalók
- 1 db kisebb sütőtök sonkatök
- 2 fej hagyma
- 6 gerezd fokhagyma
- 2 db körte
- 50 g vaj
- 2 dl 20%-os tejszín
- só, bors, olaj
- Pepo Papa tökmagolaj
- mangalica tepertőkrém
- kovászos pékáru
Hogyan készül?
- A sütőtököt feldaraboljuk és tepsire tesszük. Vékonyan meglocsoljuk és megsózzuk. 180°C-200°C fokon megsütjük. Ha a villa megtöri, akkor kész. Hagyjuk kicsit hűlni, hogy le tudjuk húzni a héjról.
- A hagymát feldaraboljuk és vajon megpároljuk. A fokhagymát és a csumázott, hámozott körtét is hozzáadjuk, majd kicsit később a megsült sütőtököt. Alaposan összemelegítjük és kevés vízzel (megmaradt húslevessel) öntjük fel.
- Tűzről lehúzva botmixerrel pépesítjük és hozzáadjuk a tejszínt. Egyet forralunk rajta és kész is.
- Tálaláskor mangalica tepertőkrémes pirított zsemlével vagy kifli karikával kínáljuk.
Jegyzet
Természetesen egy nagy evőkanál tökmagolajjal is gazdagítsuk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.