nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Csabai töltött sertés karaj, nyárson sütve

789

Csabai töltött sertés karaj, nyárson sütve

Kitaláltad már mit sütsz Húsvétkor? Mit szólnál valami régi jó ízhez a megszokott füstölt hús mellé. Szeretjük a jó kolbászt, főleg, ha az egy szép csontos karaj közepében van. Igen, ez a csabai karaj, nyárson sütve!
Adag 4 személy

Szükséges eszközök

  • Weber Pulse 2000
  • Weber Forgatónyárs Pulse Grillekhez
  • Csepptálca

Hozzávalók

  • 1 kg csontos karaj
  • fél szál füstöltkolbász

Hogyan készül?

  • Az egész mutatvány a kolbász kiválasztásánál kezdődik. Erősebb ízesítésű, hogy a húst jól átjárja sütés közben. Ne legyen száraz, inkább finom puha. Az állag lehetőleg egységes legyen és ne lássunk benne zsírfoltokat. Egy szóval szépen kidolgozott, ízletes kolbászt válasszunk. Innentől kezdve a sütés egyszerű hiszen csak bele kell húzni a karaj közepébe.
  • Nyárson sütéskor figyeljünk oda, hogy a nyársra húzás után tisztítsuk le a rudat egy papírtörlővel. Különösen a rúd végére figyeljünk oda, hogy ne legyen rajta húscafat, amikor a motorhoz csatlakoztatjuk. Amint elhelyeztük a grillben végezzünk pár próbafordulatot.
  • Ha a hús nem mozog a nyárson, akkor már csak a csepptálca elhelyezése következik. Vegyük ki a nyárs alól a rácsot és tegyünk az aromasínekre egy csepptálcát. Egy kevés vizet is tegyünk bele, hogy legyen súlya és a lecsepegő zsírt is lehűtse.
  • Sütéskor használjunk indirekt hőt, tehát a csepptálca és a hús alatt ne gyújtsuk be az égőket. Így biztonságosan tudjuk megsütni a húst és nem kell aggódnunk a belobbanó zsiradék miatt. Élvezhetjük a társaságot és a hideg sört.

Jegyzet

A kolbászban is megtalálható fűszerekből készíthetünk keveréket, amivel sütés előtt ízesíthetjük a húst kívülről.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főfogás
Keresőszó: csabai kolbász, csontos karaj, nyárson sütés
karaj kolbásszal töltve

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon

A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close