nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Eper zselés piskóta

Elnézve a magaságyásban lévő eprünket még egy szedés várható és utána vége a szezonnak. Ideje volt megünnepelni az idei termést. Nem is volt kérdés, hogy egy nagyszerű sütemény készüljön belőle. Kávéházi sütemény sorozatom egyik kötelező tagja az eper zselés piskóta. Kiváló a hét indításhoz és ha már hétfő, akkor egy pohár hideg pezsgő is jár hozzá.

Fantasztikus Gofri

A suli büfében anno lehetett kapni és mindig hatalmas adag tejszínhabbal – esetleg kakaós tejszínhabbal -, vagy fahéjas porcukorral szórták meg. Kb. havonta egyszer össze tudtuk magunknak spórolni a zsebpénz és bolti visszajárók elcsenéséből egy ilyen lakoma árát. Akkor 20 Forint volt egy gömb fagyi, lehet saccolni mennyi volt a gofri. Na de! Van egy nagyon jó receptem, amit megosztok veletek. Gyorsan össze lehet állítani és egy jó sütővel garantált a siker. Ropogós szélek és mennyeien puha belső. Ezek az én elvárásaim és ez a recept ezt tudja is. A hozzá készült videó egyébként megtalálható a TikTok csatornámon.

Citrom szirupos nehéz felvert

Kávéházi sütemények következő szereplője talán ismerős lesz nektek. Citrom szirupos nehéz felvertem új külsőt kapott és így nemcsak enni jó, hanem gyönyörködni benne. Elhagytam az égetett habot róla és csak így szimplán volt tökéletes a hétvégéhez.

Házi készítésű granola recept

Őszintén mondom, hogy az elmúlt hónapokban azt vettem magamon észre, hogy amint beteszem a lábam egy élelmiszer boltba, azt nézem mi az amit én is elő tudok állítani otthon. Inkább arra fókuszálok, amihez még nincs recept, vagy technológia, esetleg meg kellene tanulni pl. sajtot készíteni. Teszem ezt azért, mert egy ideje élelmiszer előállítók lettünk és kedvenceinket igyekszünk magunk elkészíteni…és tudjátok a házi mindig finomabb.

Édesburgonyás brownie

Alapvetően ez egy nagyon egyszerű süti. Nagyon-nagyon laktató és tömény is, de éppen ezért szeretjük, mert egy falatban nagyon sok íz és mélységesen sötét csoki íze van. Próbáljátok ki.

Fekete-erdő torta

Csokikrém, kakaós piskóta, meggy zselé, tökmag-dió szórat. Leírom a fő összetevőket, amit hasonló vagy más ízesítésű tortákhoz is fel tudtok használni.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close