Köles rizottó módban spenóttal
Húsmentesség a forró napokra. Kalóriában és rostokban gazdag ételünket mi mással dobhattuk volna fel, mint tökmagolajjal. Ha még több kalóriára vágsz akkor egy szép szelet sült halat javaslunk hozzá.
Hozzávalók
- 350 g köles
- 1,1-1,2 l alaplé
- 60 g vaj
- 60 g kemény sajt
- 100 g bébi spenót
- fél csokor petrezselyem
- 1 szál újhagyma
- Pepo Papa tökmagolaj
Hogyan készül?
- A kölest egy fazékba mérjük és ráöntjük a folyadék felét. Alacsony hőfokon kezdjük el főzni. Mindig csak egy kicsit öntünk rá, hogy a köles meg tudjon főlni.
- Ha a köles már puha tegyük bele a spenótot, a vajat és a reszelt kemény sajtot (pl parmezán).
- Tálaláskor szórjuk meg frissen vágott petrezselyemmel és újhagymával. Végül locsoljunk rá tökmagolajat.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.