Grillezett zöld spárga
Szezonális köretünk lehet a grillezett zöld spárga, ha jól van elkészítve. Ehhez adunk most egy kis segítséget.
Hozzávalók
- 0,5 kg zöld spárga
- olíva olaj
Hogyan készül?
- A zöld spárgát mossuk meg, majd fejjel lefelé tegyük vízbe, hogy a tobozvirágzatban rekedt por kiázzon. Pár perc múlva emeljük ki vigyázva nehogy felkavarjuk a vizet.
- Itassuk le, majd egy késsel szedjük le a levélkéket.
- Vágjuk le egy szivacs súroldalát és alaposan dörzsöljük meg vele a spárgákat. Tapintsuk meg tisztítás előtt, majd dörzsölés után és érezzük, hogy milyen nedves lesz a felülete. Ezzel a módszerrel rendkívül vékonyan távolítottuk el a hártyát, amit korábban hámozóval csináltuk. Így több marad a tányérban.
- Forraljunk 2-3 liter vizet és sózzuk meg olyan erősen, amit még elbírunk.(tengervíz erősségűre). Törjük el a spárgákat, ahol engedi, hogy ketté pattanjon. Kötegeljük össze és tegyük a forrásban lévő vízbe. Kb 1 perc után a kés hegyével szúrjunk bele és ha könnyedén áthalad rajta akkor ki is vehetjük.
- Tegyük jégkockákkal teli hideg vizes tálba, hogy a üde színe megmaradjon. Papíron itassuk le róla a vizet.
- Ezek után már azonnal felhasználható. Kenjük meg vékonyan olíva olajjal és mehet is a forró grillrácsra.
Jegyzet
Nagyon fontos, hogy csak olyan spárgát vegyünk, ami tapintásra kemény, szinte kopog az asztalon.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.