Édesburgonyaleves tökmagolajjal
– Van itthon édesburgonya? És ha nincs, hoz valaki?Szerintünk ez lesz a reakciótok, ha elolvassátok ezt a nagyon egyszerű és laktató leves receptünket. Vacsira tányérból, bögréből vagy munkában termoszból. Szeretni fogjátok!
Hozzávalók
- 500 g édesburgonya tisztítva & kockázva
- fél fej vöröshagyma
- 50 g vaj
- 0,5-0,7 l alaplé vagy húsleves
- 0,5 dl főzőtejszín
- 1 evőkanál édes mustár
Betét
- 25 g parasztsonka kockázva & aprítva
- 2 evőkanál Pepo Papa tökmag pirítva
- 2 evőkanál Pepo Papa tökmagolaj
- só- és paprikapehely elhagyható
Hogyan készül?
- Az édesburgonyát és hagymát a vajon pároljuk meg fedő alatt. Öntsük fel a lével, hogy éppen elfedje és főzzük puhára.
- Botmixerrel pépesítsük és ízesítsük a mustárral és a tejszínnel.
- Tálaláskor adjuk hozzá a betéteket és fogyasszuk jó étvággyal.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.