Aszalt szilvás pulykamell
Sokan szeretik a töltött pulykamellet és nagyon sok verziót találunk rá, de mi most megmutatjuk a saját kedvencünket. Séfünk jóvoltából.Köretként zöldséges rizs vagy saláta is elképzelhető. Teljesen kihűtve és vékonyan szelve ínyenc felvágottat kapunk, amihez egy finom érett sajt tökéletes párosítás.
Szükséges eszközök
- Weber PULSE 2000 grillkocsi
Hozzávalók
- 0,5 kg pulykamell
- 36 g aszalt szilva
- 36 g szárított paradicsom
- 18 g fekete olajbogyó
- 18 g zöld olajbogyó
- 1 kávéskanál pizza fűszerkeverék
- 6-8 szelet bacon
Hogyan készül?
- A pulykamell közepébe vágjunk egy zsebet. Toljuk bele a kést, de vigyázzunk nehogy teljesen átszúrjuk. A pengét röviden mozgassuk balra, majd forgassuk el és a hús vastagságától függően felfele vagy lefele vágjunk bele. Így képződik egy üreg, amibe a tölteléket töltjük.
- Tegyük aprítógépbe a hozzávalókat és pépesítsük össze, majd kanállal töltsük a zsebbe.
- Fedjük be baconnnel és 200°C-os grillben kezdjük el sütni. Kb. 15-20 perc alatt ennyi húsmennyiség át tud sülni.
- Pihentessük 15-20 percet majd szeljük fel. Ha jól dolgoztunk akkor egy ízletes krémes töltelékű, szaftos húst kaptunk, ahogy az a fotón is látszik.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.