Áfonyás ananászos hamburger
Újra a SmokeFire pellet grillt toltuk ki, hogy ebédet készíthessünk. Egy kis méretű serpenyőben összeolvasztottuk a sajtot és az áfonyát is, de alapvetően ez a verzió is jól működik.
Szükséges eszközök
- SmokeFrire pellet grill
Hozzávalók
- 4 db marhahúspogácsa
- 4 db hamburgerzsömle
- 4 szelet friss ananász
- 4 szelet sajt
- 12 szem kékáfonya
- lilahagyma
- bbq szósz
Hogyan készül?
- Grillezzétek meg a hamburger húst a szokásos módon, 250°C-os grillben. Indirektben hagyjátok lassan átsülni, és közben a megtisztított előkészített friss ananászt is direkt módban süssétek meg.
- Fedjétek be egy-egy szelet sajttal a husit és ha ráolvadt tegyetek rá egy-egy karika ananászt is. A közepében áfonyával hagyjátok bent további 5 percre.
- Egy kis sózott lilahagymával és bbq szósszal szuper kis burger kerekedett.
Jegyzet
Próbáljátok ki penészes sajtokkal is.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.