nagy grillkönyv stiller tamás könyv

A Tündér Pajta megnyitotta kapuit

1K

A borsod vármegyei Hercegkúton nyitotta meg kapuit a Tündér Pajta. Erdős Zoltán és Ökrös Mariann az elmúlt években azon fáradozott, hogy a közel 100 éves porta újragondolásával egy igazi közösségi tér alakuljon ki.

hercegkúti tündér pajta megnyitó
Forrás: Tündér Pajta hivatalos facebook oldala

Hitvallásuk: Nem konzerválni szeretnénk a múltat, hanem megőrizni belőle mindazt, ami megőrzésre érdemes. Mindannyiunk felelőssége tovább vinni azt az őseinktől kapott örökséget, amit ők is fontosnak tartottak továbbadni a következő nemzedéknek. A hercegkúti Tündér Pajta ezzel a hitvallással nyitja kapuit és fonja össze a múlt és jelen értékeit.

hercegkúti tündér pajta megnyitó
Forrás: Tündér Pajta hivatalos facebook oldala

A megnyitón Rák József hercegkúti polgármester és Stumpf István egyaránt kitért köszöntőjében arra, hogy gyermekként milyen élményekkel gazdagodtak az akkori pajtában.

A megnyitón színes programokkal várták az odalátogatókat. A helyi általános iskola diákjai egy táncos műsort adtak elő, majd felcsendült a tárogató Erdős Zoltán jóvoltából, végezetül pedig este a Pajta színpadon egy színházi előadásra is sor került. Mindezek mellett a Tündér Pajta kertjében finom falatokat lehetett kóstolni, a piactéren és a borongolón mindenki találhatott a maga számára érdekességet, nagy népszerűségnek örvendett a Herbakönyvtár és a patak part is.

hercegkúti tündér pajta megnyitó
Forrás: Tündér Pajta hivatalos facebook oldala

Az Első Hercegkúti Pajtanyár 2023. június 03. és 2023. július 22. között színes programokkal várja az érdeklődőket, amelyek ITT olvashat bővebben.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close