nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Csőben sült fodros kel vidékiesen

1.6K

Csőben sült fodros kel vidékiesen

Sok lusta receptem van, ami minimális előkészületet igényel és a sütés közben élvezhetem a hétvégi ejtőzés pillanatait. Ebben a receptemben legújabb kedvencemet a leveles fodros kelt vagy toszkán kelt mutatom be. Pár igazán egyszerű hozzávalóval és kolbásszal, amit a fodros kel egyenesen imád. És persze mi is, hisz amiben sült kolbász van az rossz étel nem lehet.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 8-10 db fodros kel levél (toszkán kel)
  • 8-10 szem francia sárga serpenyős burgonya (mosott)
  • 2-3 dl tejföl
  • fél szál házi füstölt kolbász
  • 150 g gersli (alaplé a főzéshez)
  • 50 g feta sajt
  • 1 csokor petrezselyem
  • tökmag
  • olaj, só

Hogyan készül?

  • Hevítsük a sütőt 200°C-ra. Egy kerámia sütőtálat olajozzunk ki vékonyan.
  • A burgonyát vágjuk ketté, a fodros kelt tépkedjük nagyobb darabokra. Rendezzük el a tálban és nyomjunk közéjük kolbász karikákat. Kávéskanállal hasonlóan kis adagokban tegyük a zöldségek közé a tejfölt. Sózzuk meg és kezdjük el sütni.
  • A gerslit dupla annyi folyadékban főzzük meg, majd szűrjük le.
  • 40 perc sütés után keverjük össze a sütőtál tartalmát, hogy a tejföl és a kolbász ízei jól körbejárják az ételt. Ilyenkor látjuk milyen ütemben sül az ételünk és törekedjünk arra, hogy ettől a pillanattól kezdve a tökéletes végeredményig legalább még kétszer mozgassuk át az egészet.
  • Sütőből kivéve adjuk hozzá a gerslit és azzal is keverjük össze.

Jegyzet

Tálaláskor minden adagot szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, feta sajttal és egy kevés pirított tökmaggal.
 
Jó étvágyat kívánok!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: fodros kel, gyors recept, tökmag, zöldséges
fodros kel recept by stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close