nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Parasztsonkás grillsajtos szendvics

2K

Parasztsonkás grillsajtos szendvics

Épp a sorban könyökölsz a bevásárlókocsin? Jó lenne valami egyszerűt sütni a szabadban? Ráadásul még szoktatok kenyeret is sütni? Akkor ezt Nektek találtuk ki!Nemcsak a pirított tökmagot szeretjük, hanem a tökmagos kenyeret is. Tökéletes szendvicsalap minden sajtos szendvicshez is.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 1 db grillsajt
  • 4-5 szelet parasztsonka
  • 1 marék friss spenót levél
  • 2 szál újhagyma
  • tökmagos bundás kenyér
  • rozmaring

Hogyan készül?

  • A sajtot vágjátok szeletekre és tekerjétek körbe parasztsonkával. Grillen hevített kerámia vagy vaslapon süssétek ropogósra. Pár rozmaring levél kellemes aromát ad neki.
  • A tökmagbundás kenyeret enyhén pirítsátok meg a grillen.
  • Tegyük tányérra a szeleteket és ágyazzunk meg a spenót levelekkel. Jöhet a grillezett sajt és apróra vágott újhagyma.Ennyire egyszerű.

Jegyzet

Ha saját kenyeret sütsz akkor nem kell előpirítani a tökmagot, csupán rusztikus darabokra aprítani gépben.
Mi még dolgozunk a tökmaglisztes kovászos kenyerünkön, de hamarosan azt is megosztjuk Veletek!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Szendvics
Keresőszó: grill, sajt, sonka, szendvics
grillezett sonkás-sajtos szendvics

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azokat csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakkal, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close