Csőben sült fodros kel vidékiesen
Sok lusta receptem van, ami minimális előkészületet igényel és a sütés közben élvezhetem a hétvégi ejtőzés pillanatait. Ebben a receptemben legújabb kedvencemet a leveles fodros kelt vagy toszkán kelt mutatom be. Pár igazán egyszerű hozzávalóval és kolbásszal, amit a fodros kel egyenesen imád. És persze mi is, hisz amiben sült kolbász van az rossz étel nem lehet.
Hozzávalók
- 8-10 db fodros kel levél (toszkán kel)
- 8-10 szem francia sárga serpenyős burgonya (mosott)
- 2-3 dl tejföl
- fél szál házi füstölt kolbász
- 150 g gersli (alaplé a főzéshez)
- 50 g feta sajt
- 1 csokor petrezselyem
- tökmag
- olaj, só
Hogyan készül?
- Hevítsük a sütőt 200°C-ra. Egy kerámia sütőtálat olajozzunk ki vékonyan.
- A burgonyát vágjuk ketté, a fodros kelt tépkedjük nagyobb darabokra. Rendezzük el a tálban és nyomjunk közéjük kolbász karikákat. Kávéskanállal hasonlóan kis adagokban tegyük a zöldségek közé a tejfölt. Sózzuk meg és kezdjük el sütni.
- A gerslit dupla annyi folyadékban főzzük meg, majd szűrjük le.
- 40 perc sütés után keverjük össze a sütőtál tartalmát, hogy a tejföl és a kolbász ízei jól körbejárják az ételt. Ilyenkor látjuk milyen ütemben sül az ételünk és törekedjünk arra, hogy ettől a pillanattól kezdve a tökéletes végeredményig legalább még kétszer mozgassuk át az egészet.
- Sütőből kivéve adjuk hozzá a gerslit és azzal is keverjük össze.
Jegyzet
Tálaláskor minden adagot szórjuk meg apróra vágott petrezselyemmel, feta sajttal és egy kevés pirított tökmaggal.
Jó étvágyat kívánok!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.