Minestrone leves tenger gyümölcseivel
Fotózás után szétnéztem a hűtőben és adta magát egy jó Minestrone… tenger gyümölcseivel és aktuálisan bimbós kelből. A saját kenyeremből készítettem hozzá zöldfűszeres morzsát is.
Hozzávalók
- 25 g bacon kockázva
- 3 db sonkahagyma apróra vágva
- 250 g tenger gyümölcsei mix
- 6 db kelbimbó negyedelve
- 1 szár szárzeller kockára vágva
- 4-5 db színes répa vagy egy fél sárgarépa tisztítva, karikára vágva
- 2 evőkanál vörös bab konzerv
- 100 g koktél paradicsom szósz
- 20 g tökmagos pesto korábbi posztunkból
- 1,5 dl alaplé
- só, cukor
- szegfűbors, borókabogyó, ánizs
Kenyérmorzsa
- 1 szelet kovászos kenyér
- fél csokor petrezselyem apróra vágva
- olívaolaj
Hogyan készül?
- A bacont kevés olajon megsütjük és hozzáadjuk a hagymát. 1 percig süssük össze, majd jöhetnek a zöldségek.
- 3-4 szem boróka és szegfűbors, majd egy csipet ánizsmag. Kavarjuk össze és adjuk hozzá a paradicsomot, az alaplevet, a tenger gyümölcseit, a babot és a tökmagos pestot. Ízesítsük kevés cukorral és sóval. Hagyjuk kis lángon rotyogni 3-4 percig.
- Közben a kovászos kenyeret vágjuk kis kockákra és olajon pirítsuk meg. Adjuk hozzá a petrezselymet és kutterben daráljuk meg.
- Ha a kelbimbó puha tálalhatunk is. Egy adag levesre szeljünk parmezánt, majd jöhet a morzsa.
Jegyzet
Szerintünk nagyon finom és mindenképpen főzzétek meg Ti is.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.