Spagetti friss rukkolával és spenóttal
A séf kertjében már nagyon sok ehető finomság van: retek, különféle saláta, spenót és rukkola. Utóbbi magos, csípős utóíze egy nagyon egyszerű tészta étel elkészítésére sarkalta. Kell még hozzá némi erdélyi szalonna, pecorino sajt és persze egy kis Pepo Papa furfang.
Hozzávalók
- 350 g spagetti tészta
- 30 g erdélyi szalonna (kockára vágva)
- 1 marék friss spenót
- 1 marék friss rukkola
- 2 evőkanál pirított tökmag (adagonként 1-1 kanál)
- Pecorino sajt
- Pepo Papa tökmagolaj
Hogyan készül?
- A spagettit gyöngyöző sós vízben főzzük roppanósra, majd szűrjük le.
- Serpenyőben pirítsuk meg olajon a szalonnát és dobjuk rá a lecsepegtetett spagettit. 1 percig hagyjuk a szalonnán pirulni, majd adjuk hozzá a friss zöldeket.
- Amint összeesik reszeljünk rá pecorino sajtot.
- Tálaláskor friss rukkolával, pecorino sajttal, pirított tökmaggal és tökmagolajjal tálaljuk.
Jegyzet
Tökéletes kora esti vacsora a teraszon egy pohár hűs rozé fröccsel.
Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.