nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Piskótatekercs

938
DIÉTÁS

Szénhidrátcsökkentett lisztekkel készült sütiknél a piskótákhoz mindig normál liszttel keverve alakítsuk ki a piskóta tésztáját. Várjunk egy kicsit mielőtt hozzáadjuk a tojáshabot, hogy mennyire szívja meg magát folyadékkal. Inkább adjunk hozzá egy kis tejet mielőtt beledolgozzuk a tojáshabot.

Piskótatekercs

Hozzávalók

  • 5 db XL méretű tojáj
  • 35 g KATUSFOOD lisztkeverék
  • 75 g BL55 liszt
  • 70 g KATUSFOOD édesítő
  • 40 g zsírszegény tej

Hogyan készül?

  • A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat tálba tesszük az édesítővel és gépi habverővel világos színű krémmé keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. Közben hevítsük fel a sütőt 170°C-ra.
  • Keverjük el a masszában a tejet és a száraz anyagokat.
  • A tojáshab felét óvatos mozdulatokkal keverjük el a tésztában. A keverő lapáttal egészen a tál aljáig nyúljunk le.
  • Keverjük el benne a tojáshab másik felét és öntsük sütőpapíros tepsibe. Terítsük szét a tésztát és 20-25 percig süssük, míg arany barna nem lesz.
  • Csúsztassuk át hideg tepsibe és hűtsük kézmelegre. Kenjük meg lekvárral és langyosan tekerjük fel. Csavarjuk körbe a használt sütőpapírral és frissen tartó fóliával. Feltekerve hűtsük ki teljesen, majd porcukorral megszórva vagy friss gyümölccsel kínáljuk.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Desszert
Keresőszó: katusfood, piskóta

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close