nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Parmezános csirke petrezselymes vajjal

1.6K
KÁNIKULA
Hol legyen meleg? Kint vagy bent? Inkább kint. Bár ahogy kiléptem úgy éreztem magam mint egy vámpír, akinek az első napsugártól szénné sül a bőre. Elektromos grillben, árnyékban gyorsan sült egy grillezett csirke vacsora.

Parmezános csirke petrezselymes vajjal

A hétvégén csitult a hőség, ezért előmerészkedtünk a "barlangból". Parmezános csirkét grilleztünk, petrezselymes vajjal.
Adag 4 személy

Hozzávalók

  • 1 egész csirkemell
  • 4 szelet bacon
  • friss kakukkfű
  • 30 g vaj
  • 1/2 csokor petrezselyem
  • só, bors
  • 30 g reszelt parmezán
  • 2-3 db jalapeno paprika

Hogyan készül?

  • A csirkemellet vágjuk 4 darabba. Tekerjük körbe baconnel és tépkedjünk rá friss kakukkfüvet. Olajos kézzel dörzsöljük át és tegyük a felhevített rácsra. Pirítsuk meg mindkét oldalát, majd tegyük csepptálcába.
  • A vajat megolvasztjuk egy kis méretű csepptálcába és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Alaposan átkenjük vele a csirkemellet. Parmezánt reszelünk rá és indirekt zónában, alacsony hőfokon átsütjük.
  • Közben a rácson süssük meg pár jalapeno paprikát. Húzzuk le a héját, törjük össze villával és vajas szafttal együtt készítsünk belőle mártást.

Jegyzet

A hús mellé kínálva, pirított lepény kenyérrel és egy könnyed salátával nagyszerű fogás.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel
Keresőszó: grillezett csirkemell, parmezán, petrezselymes vaj

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close