Parmezános csirke petrezselymes vajjal
A hétvégén csitult a hőség, ezért előmerészkedtünk a "barlangból". Parmezános csirkét grilleztünk, petrezselymes vajjal.
Hozzávalók
- 1 egész csirkemell
- 4 szelet bacon
- friss kakukkfű
- 30 g vaj
- 1/2 csokor petrezselyem
- só, bors
- 30 g reszelt parmezán
- 2-3 db jalapeno paprika
Hogyan készül?
- A csirkemellet vágjuk 4 darabba. Tekerjük körbe baconnel és tépkedjünk rá friss kakukkfüvet. Olajos kézzel dörzsöljük át és tegyük a felhevített rácsra. Pirítsuk meg mindkét oldalát, majd tegyük csepptálcába.
- A vajat megolvasztjuk egy kis méretű csepptálcába és hozzáadjuk az apróra vágott petrezselymet. Alaposan átkenjük vele a csirkemellet. Parmezánt reszelünk rá és indirekt zónában, alacsony hőfokon átsütjük.
- Közben a rácson süssük meg pár jalapeno paprikát. Húzzuk le a héját, törjük össze villával és vajas szafttal együtt készítsünk belőle mártást.
Jegyzet
A hús mellé kínálva, pirított lepény kenyérrel és egy könnyed salátával nagyszerű fogás.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.