Parmezános BBQ csirkeszárny friss zöldség körettel
Nagy sikerrel nevelhetünk különféle zöldségeket magaságyásokban is. Zöldbabot, különféle répát és a kipusztíthatatlan mángoldot is, melyekből nagyszerű idény köretet varázsolhatunk.
Hozzávalók
- 1 köteg zöldbab
- 1 köteg répa
- 3-4 db mángold levél
- 2 kávéskanál szezámmag (fekete)
- 6 db csirkeszárny
- 3-4 evőkanál BBQ szósz
- 20 g reszelt parmezán
- olaj
Hogyan készül?
- A csirkeszárnyakat vékonyan besózzuk és bekenjük BBQ szósszal. A sütőt 230°C-ra forrósítjuk és beteszünk egy kerámia tálat (rácsra középre), ami a sütővel együtt hevül majd fel. Ha ezzel megvagyunk sütőkesztyűvel vegyük ki a forró tálat és öntsünk az aljába olajat. Tegyük bele a csirkeszárnyakat, amik így már el is kezdenek sűlni. Forgassuk át a zsiradékban, kenjük át újra BBQ szósszal és kezdjük el sütni a szárnyakat. Sütési idő kb. 30-35 perc (sütőtől függően). Amikor elkészül kenjük át ismét szósszal és hagyjuk pihenni a húst.
- A megtisztított zöldségeket tegyük forrásban lévő sós vízbe. Kés hegyével szúrjuk meg a babot és a répát is, hogy roppanósak-e már. A csirkeszárnyak alól szedjünk ki egy kisebb serpenyőre való olajat és a mángold leveleket fonnyasszuk meg rajta. 1-2 perc és tálalhatunk is.
- Rendezzük el a tányéron a zöldségeket és szórjuk meg szeszámaggal, a csirkeszárnyakat pedig parmezánnal.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.