nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Parmezános BBQ csirkeszárny friss zöldség körettel

2.2K

Parmezános BBQ csirkeszárny friss zöldség körettel

Nagy sikerrel nevelhetünk különféle zöldségeket magaságyásokban is. Zöldbabot, különféle répát és a kipusztíthatatlan mángoldot is, melyekből nagyszerű idény köretet varázsolhatunk.
Adag 2 személy

Hozzávalók

  • 1 köteg zöldbab
  • 1 köteg répa
  • 3-4 db mángold levél
  • 2 kávéskanál szezámmag (fekete)
  • 6 db csirkeszárny
  • 3-4 evőkanál BBQ szósz
  • 20 g reszelt parmezán
  • olaj

Hogyan készül?

  • A csirkeszárnyakat vékonyan besózzuk és bekenjük BBQ szósszal. A sütőt 230°C-ra forrósítjuk és beteszünk egy kerámia tálat (rácsra középre), ami a sütővel együtt hevül majd fel. Ha ezzel megvagyunk sütőkesztyűvel vegyük ki a forró tálat és öntsünk az aljába olajat. Tegyük bele a csirkeszárnyakat, amik így már el is kezdenek sűlni. Forgassuk át a zsiradékban, kenjük át újra BBQ szósszal és kezdjük el sütni a szárnyakat. Sütési idő kb. 30-35 perc (sütőtől függően). Amikor elkészül kenjük át ismét szósszal és hagyjuk pihenni a húst.
  • A megtisztított zöldségeket tegyük forrásban lévő sós vízbe. Kés hegyével szúrjuk meg a babot és a répát is, hogy roppanósak-e már. A csirkeszárnyak alól szedjünk ki egy kisebb serpenyőre való olajat és a mángold leveleket fonnyasszuk meg rajta. 1-2 perc és tálalhatunk is.
  • Rendezzük el a tányéron a zöldségeket és szórjuk meg szeszámaggal, a csirkeszárnyakat pedig parmezánnal.
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Egytálétel
Keresőszó: csirke, grill, zöldséges
bbq csirkeszárny recept by stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close