nagy grillkönyv stiller tamás könyv

Paradicsomos – boros kék kagyló, pirított kovászos kenyérrel

1.6K
Nyaralás otthon
Kagyló, bor és grill. Kora este szeretem főzni ezt az ételt, amikor már kicsit hűvösebb van és jól esik egy pince hűs bor grillezés közben. Érdemes kipróbálnod!

Paradicsomos – boros kék kagyló, pirított kovászos kenyérrel

Exkluzív ételnek számít a kagyló és akár főfogás, akár előétel sokan szeretik. Jól behűtött habzó vagy minerális borral lekísérve elégedetten dőlünk majd hátra a kerti székben.
Adag 2 személy

Szükséges eszközök

  • Weber öntöttvas Wok

Hozzávalók

  • 1 db kék (fekete) kagyló
  • 1 üveg chardonnay vagy rajnai rizling
  • 2 db lime
  • 7 db sonka hagyma
  • 4 szál szárzeller
  • 1 csokor friss petrezselyem
  • 2 dl paradicsom szósz
  • 30-40 g vaj
  • kovászos kenyér
  • olíva olaj

Hogyan készül?

  • Háromnegyed kémény brikettet izzítunk be, hogy elérjük a 200°C-ot.
  • A kagylókat mossuk át és csak a zártakat használjuk fel az ételhez.
  • A hagymát szeleteljük fel és a felhevült wokban kevés olajon pirítsuk át. Adjuk hozzá a kockára vágott szárzellert, a paradicsom szószt és 2 dl chardonnay (ha borosabban szeretjük rajtunk múlik). Keverjük össze az egészet, majd jöhetnek a kagylók. Lefedve addig pároljuk, amíg mindegyik ki nem nyílik.
  • Adjuk hozzá a vajat és csavarjuk rá a lime levét. Emeljük ki egy alátétre, keverjük össze alaposan és lefedve pihentessük.
    Közben olíva olajjal meglocsolt kovászos kenyér szeleteket pirítunk hozzá.

Jegyzet

Könnyed nyárias fogás. Jó étvágyat kívánunk hozzá!
Szerző: Stiller Tamás
Fogás: Főétel
Keresőszó: bor, kagyló, kenyér, kovászos, tenger gyümölcsei, vegetariánus
tenger gyümölcsei stiller tamás

Elkészítetted?

Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.

A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelea forrás megjelölése is.

Close
Chef a családban© Copyright 2009. Minden jog fenntartva .
Close