Fantasztikus Gofri
A suli büfében anno lehetett kapni és mindig hatalmas adag tejszínhabbal – esetleg kakaós tejszínhabbal -, vagy fahéjas porcukorral szórták meg. Kb. havonta egyszer össze tudtuk magunknak spórolni a zsebpénz és bolti visszajárók elcsenéséből egy ilyen lakoma árát. Akkor 20 Forint volt egy gömb fagyi, lehet saccolni mennyi volt a gofri. Na de! Van egy nagyon jó receptem, amit megosztok veletek. Gyorsan össze lehet állítani és egy jó sütővel garantált a siker. Ropogós szélek és mennyeien puha belső. Ezek az én elvárásaim és ez a recept ezt tudja is. A hozzá készült videó egyébként megtalálható a TikTok csatornámon.
Hozzávalók
- 100 g barnított jó minőségű vaj
- 2 db L-es tojás
- 500 g 3,5%-os tej
- 300 g BL55 liszt
- 10 g sütőpor
- 75 g cukor
- 10 g vaníliás cukor
- 0,5 g só
- olvasztott vaj sütéshez
Hogyan készül?
- A vajat kis edényben elkezdjük melegíteni. Leszedjük a tetejéről a habot és hagyjuk, hogy szép aranybarna színűvé váljon. Ügyeljünk arra, hogy ne égjen meg. Hagyjuk lehűlni max. 30°C-ig.
- A tojást ketté választjuk, a fehérjét kemény habbá verjük.
- Tegyünk mindent a mixer táljába és kezdjük el összedolgozni. A keverékhez adjuk a barnított vajat és keverjük össze alaposan.
- A gofri sütőt hevítsük 200-220°C-ra.
- Szilikon ecsettel kenjük le a sütőt és tegyünk bele 1-1 adag tésztát. Süssük 10 percig !!!!
- Ha a vekker lejár emeljük ki, fordítsuk meg és süssük további 2 percig. Rácson hagyjuk kihűlni, hogy finom ropogós lehessen.
Jegyzet
Tejszínhabbal, pirított mogyoróval, kandírozott naranccsal, csoki ropogóssal és csipkeszörppel (Kutyori Konyha #hungaricool #spar) egész vagány volt.
Nézzétek meg a videót szerintem. Jó sütést kívánok!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.