Tökmagos vaníliás vajas kekesz
Itt a hétvége és van egy nagyon finom keksz receptünk, ami garantáltan nem éli meg a hétfőt.
Hozzávalók
- 180 g lágy vaj
- 180 g porcukor
- 400 g finomliszt
- 1/2 tasak sütőpor
- 1 db tojás
- 1/2 kávéskanál kávéskanál vanília paszta vagy 1 tasak bourbon vaníliás cukor
- 4 cl méz
- 4 cl tej
- csipet só
- 60 g pirított Pepo Papa tökmag
Hogyan készül?
- A lágy vajat beletesszük a keverőgép edényébe és a porcukorral alaposan összedolgozzuk. Nem állítjuk le a gépet, és a liszt, a tökmag és a só kivételével mindent hozzáadunk egyesével.
- Még mindig dolgozik a gép és az átszitált lisztet adagokban összedolgozzuk a keverékkel. Végül egy csipet sóval és a pirított tökmaggal készre keverjük.
- Két sütőpapír között 5-6 milliméter vastag lapra nyújtjuk. Tegyük hűtőbe, amíg a sütő felfűt 200°C-ra.
- Lisztezett szaggatóval kekszeket formázunk és sütőpapírozott tepsire rakjuk. Ha ez nincs akkor kisebb golyókat is formázhatunk belőle, ha a tészta langyul hűtőztetés után.
- A kekszeket 13-15 percig sütjük alsó-felső módban.
Jegyzet
Próbáljátok ki a hétvégén, szeretni fogja a család.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azokat csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakkal, emellett kötelező a forrás megjelölése is.