Pepo Papa energia szelet
A jó idő miatt egyre többen pattannak biciklire vagy most kezdik el a januárban megfogadott diétát. Legyen szó edzésről vagy a munkahelyi nassolásról, készítettünk egy igazán különleges Energia szeletet. Válogatott alapanyagokból a legjobb beltartalomért.
Hozzávalók
Hozzávalók 20 cm-es formához
- 50 g csökkentett szénhidráttartalmú lisztkeverék
- 40 g kókusz liszt
- 10 g szezámmag liszt
- 25 g vörös áfonya
- 25 g Pepo Papa tökmag
- 2 dl tej
- 4 db tojásfehérje
- 0,5 zacskó sütőpor
- 5 g kókuszzsír
- 5 g kókuszreszelék
- 2 evőkanál méz
Hogyan készül?
- Egy tálban mérjük ki a liszteket, majd keverjük össze tejjel, végül a kemény habbá vert tojásfehérjével és a sütőporral.
- Kenjünk ki kókuszzsírral egy 20 cm-nél nem nagyobb átmérőjű kerámia sütőtálat, majd szórjuk meg kókuszreszelékkel.
- Öntsük bele a tészta masszát és szórjunk bele aszalt vörös áfonyát és különféle magokat.
- 200°C-on süssük 15 percig, majd 130°C-on további 15 percig.
- Locsoljuk meg vékonyan mézzel, majd szurkáljuk meg fogvájóval, hogy a méz belefolyjon a süteménybe.
Jegyzet
Összesen: Fehérje: 46,6g, CH: 80,4g, Zsír: 26,2g
1 szelet: Fehérje: kb. 5g CH kb. 10g, Zsír kb.3,2g
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.