Kacsacomb kolbász bőrébe töltve, kacsalével főtt, füstös-ecetes lencsefőzelékkel
Jól indult a hosszú hétvége: Kacsacomb kolbász bőrébe töltve, kacsalével főtt, füstös-ecetes lencsefőzelékkel.A combról lefejtettem a bőrt és a csontokról a húst. A húst kutterben daraboltam fel úgy, hogy picit darabos legyen. Mozsárban törtem össze hozzá borókát, koriandert, köménymagot, mustármagot és szemes sót. A pépet körbetekertem a bőrével, majd fóliába tekerve 24 órán át a hűtőben tartottam. A csontokat tisztított zöldségvagdalékkal, barna cukorral addig főztem, amíg más csak 2 dl maradt az egy liter leves alapból. Üvegbe tettem és másnapra ahogy vártam szépen be is kocsonyásodott. Jó lesz a főzelékbe.
Hozzávalók
Vegyes lencsefőzelé: Azért szeretem a fekete és vörös lencsét, mert nem kell áztatni csak lemosni felhasználás előtt.
- 100-100 g fekete és vörös lencse mosott
- 500 g víz
- 1 evőkanál kacsa kocsonya
- 1 szál répa apró kockákra vágva
- 1 fej salotta hagyma apróra vágva
- 1 csokor fodros petrezselyem mosva & finomra vágva
- 70 g vaj President
- 4 evőkanál BBQ szósz
- 1 db babérlevél
- só
Hogyan készül?
- A lencsét feltesszük főni a kacsakocsonyával gazdagított vízzel. (15-20perc).
- Amikor már félig megfőtt mehet mellé a zöldség és a babérlevél.
- Hagyjuk lefőni a levét és adjuk hozzá a vajat és a BBQ szószt.Keverjük össze és színesítsük tovább a petrezselyemmel.
Jegyzet
A kolbászt fóliában hagytam és meleg vízbe téve főztem kb 8 percig. Kiszedtem és jégkockákkal teli edényben kihűtöttem, majd kicsomagolva serpenyőben körbesütöttem.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.