Curry-s afrikai harcsa, zöldséges bulgurral
Imádjuk a bulgurt! Bármikor jó kiegészítője lehet egy salátának és ha ötlet kell hozzá, csak cseréld ki kedvenc rizses ételedben a rizst, bulgurra.
Imádjuk a bulgurt! Bármikor jó kiegészítője lehet egy salátának és ha ötlet kell hozzá, csak cseréld ki kedvenc rizses ételedben a rizst, bulgurra.
Egy kis bögrés leves, bármikorra. Nektek.
Újra teljes a házi zöldfűszer állományom, hála az Iván kertészetnek akikkel már 2014 óta dolgozom együtt és segítik munkámat. Mivel nagy hal imádók vagyunk, kértem a szettbe kaprot és citrom illatú kakukkfüvet. A frissességet így ünnepeltük: Ropogósra sült lazac, vajas-boros tengergyümölcsei raguval.
Ha egy kedvenc hozzávalómból szeretnék új ételt kitalálni akkor az egyik legbeváltabb módszerem a szaglás. Például egy sajt illatából is sok ötlete támadhat az embernek. Éppen egy szép darab grana padano sajtot szagolgattam, és próbáltam elmélyülni az illatában. A frissen reszelt sajt illata enyhén savanykás (talán citrusos). Mi lenne, ha egy finom tárkonyos sajtlevest készítenék belőle? Megtörtént.
Az én sajtlevesem!
A hétvégén új recepteken dolgoztam. Az őszi mélabú ellen akartam készíteni egy isteni sajtlevest, ami garantáltan átjárja minden porcikáját az embernek. Vitt az inspiráció és megszületett A Sajtleves.
Édesen, sósan, akár morzsa nélkül vadpörkölthöz is remek köret.
A mi kedvencünk, ha a kész nudlira kék sajtot, tökmagolajat és parmezán sajtot teszünk. Próbáljátok ki!
Jó étvágyat kívánunk!