Piskótatekercs
Hozzávalók
- 5 db XL méretű tojáj
- 35 g KATUSFOOD lisztkeverék
- 75 g BL55 liszt
- 70 g KATUSFOOD édesítő
- 40 g zsírszegény tej
Hogyan készül?
- A tojásokat szétválasztjuk. A sárgákat tálba tesszük az édesítővel és gépi habverővel világos színű krémmé keverjük. A fehérjét kemény habbá verjük. Közben hevítsük fel a sütőt 170°C-ra.
- Keverjük el a masszában a tejet és a száraz anyagokat.
- A tojáshab felét óvatos mozdulatokkal keverjük el a tésztában. A keverő lapáttal egészen a tál aljáig nyúljunk le.
- Keverjük el benne a tojáshab másik felét és öntsük sütőpapíros tepsibe. Terítsük szét a tésztát és 20-25 percig süssük, míg arany barna nem lesz.
- Csúsztassuk át hideg tepsibe és hűtsük kézmelegre. Kenjük meg lekvárral és langyosan tekerjük fel. Csavarjuk körbe a használt sütőpapírral és frissen tartó fóliával. Feltekerve hűtsük ki teljesen, majd porcukorral megszórva vagy friss gyümölccsel kínáljuk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.