Parasztsonkás grillsajtos szendvics
Épp a sorban könyökölsz a bevásárlókocsin? Jó lenne valami egyszerűt sütni a szabadban? Ráadásul még szoktatok kenyeret is sütni? Akkor ezt Nektek találtuk ki!Nemcsak a pirított tökmagot szeretjük, hanem a tökmagos kenyeret is. Tökéletes szendvicsalap minden sajtos szendvicshez is.
Hozzávalók
- 1 db grillsajt
- 4-5 szelet parasztsonka
- 1 marék friss spenót levél
- 2 szál újhagyma
- tökmagos bundás kenyér
- rozmaring
Hogyan készül?
- A sajtot vágjátok szeletekre és tekerjétek körbe parasztsonkával. Grillen hevített kerámia vagy vaslapon süssétek ropogósra. Pár rozmaring levél kellemes aromát ad neki.
- A tökmagbundás kenyeret enyhén pirítsátok meg a grillen.
- Tegyük tányérra a szeleteket és ágyazzunk meg a spenót levelekkel. Jöhet a grillezett sajt és apróra vágott újhagyma.Ennyire egyszerű.
Jegyzet
Ha saját kenyeret sütsz akkor nem kell előpirítani a tökmagot, csupán rusztikus darabokra aprítani gépben.
Mi még dolgozunk a tökmaglisztes kovászos kenyerünkön, de hamarosan azt is megosztjuk Veletek!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A „Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azokat csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakkal, emellett kötelező a forrás megjelölése is.