Gorgonzolás házi készítésű pappardelle, pirított tökmaggal, tökmagolajjal és fügével
Hozzávalók
Házi tészta alaprecept
- 450 g 00 liszt 400+50
- 250 g tojássárgája
- 1 egész tojás
- 4 cl tej
- 4 cl olívaolaj
- só
- durumliszt
Gorgonzolás házi készítésű pappardelle, pirított tökmaggal, tökmagolajjal és fügével
- 1 adag pappardelle tészta kb. 150 g
- 30 g gorgonzola
- 30 g 20%-os tejszín
- 2 g fokhagyma
- Pepo Papa tökmag pirított és tört
- Pepo Papa tökmagolaj
Hogyan készül?
- Az alaprecept alapján tésztát készítünk. Tésztagéppel nyújtjuk és pappardellét vágunk belőle.
- A tejszínt megmelegítjük és felolvasztjuk benne a márványsajtot, majd kevés fokhagymával ízesítjük. Beleforgatjuk a tésztát és tálaljuk.
- Füge szeletekkel és tökmaggal, tökmagolajjal ízesítjük.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.