Grillezett tarja szendvics
Az utolsó hét a medvehagyma szezonban és erre kitaláltunk egy remek és bőséges grill szendvics fogást.
Hozzávalók
- 4 szelet sertés tarja
- 4 db cibatta
- 2 cső főtt kukorica
- 120-150 g vegyes saláta keverék
- 4 evőkanál ajvár
- 8-10 db medvehagyma levél
- Remoulade mártás konyhakész
Hogyan készül?
- Hevítsük fel a grillt 230-250°C-ra. A sütést indirekt zónában fejezzük majd be, ezért erre a faszenesek készüljenek fel.
- Fűszerezzük be a húsokat sóval, borssal vagy kedvenc rubunkkal. Hagyjuk így 30 percig, majd sütés előtt ecsettel kenjük át vékonyan olajjal.
- Tegyük a rácsra és süssük meg mindkét oldalát. Nyitott fedél mellett dolgozzunk és a hús mellett a kukoricákat is elkészíthetjük.Kenjük meg ajvárral az egyik oldalát és szórjuk meg vágott medvehagymalevéllel.Helyezzük át indirekt zónába. Gáz és elektromos grillek esetén kapcsoljuk le a hőforrást a rács alatt, és csak egy zóna segítségével tartsuk 160°C-on a grillt. Faszenes grillben oda mozgatjuk a húst ahol nincs a rács alatt parázs. A fedelet forgassuk el úgy, hogy a kémény nyílás a parázs és a hús között legyen. Mindkét esetben csepptálcába tegyük a húsokat és úgy süssük készre.
- Melegítsük át a félbevágott ciabattákat. Tegyünk bele salátát és egy kevés remoulade mártást. Tegyük bele a húst és még egy adag salátát és mártást. Zárjuk le és a sült kukoricával kínáljuk.
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.