Sajtleves
Az én sajtlevesem!A hétvégén új recepteken dolgoztam. Az őszi mélabú ellen akartam készíteni egy isteni sajtlevest, ami garantáltan átjárja minden porcikáját az embernek. Vitt az inspiráció és megszületett A Sajtleves.
Hozzávalók
Két tányérhoz
- 70 g hagyma apróra vágva
- 40 g bacon felkockázva
- 200 g tejszín
- 120 g Comté sajt
- 40 g Maasdamer sajt apróra vágva
- 1 merőkanál alaplé
- 2 kávéskanál dijoni mustár
- 1 evőkanál petrezselyem apróra vágott
- 1 evőkanál snidling apróra vágott
"Betét": Sajtos-Sonkás Tartine
- 1 szelet kovászos kenyér vajazva
- 2 szelet raclette sajt
- 6-8 szem kék áfonya
- 1 szelet serrano sonka
Hogyan készül?
- A hagymát és a bacont kevés zsíron összepirítjuk, majd felöntjük a tejszínnel. Botmixerrel alaposan leturmixoljuk. Ez lesz az alap, amiben felolvasztjuk a sajtot.
- A Comté-t apróra törjük és felolvasztjuk. A Maasdamer nem olvad könnyen, de most ez a lényeg, mert így minden falathoz jut egy kis rágható sajtdarab.
- Keverjük el benne a mustárt és forraljunk rajta egyet. Húzzuk félre a tűzről és adjuk hozzá a zöld fűszereket és készítsük el a "betétet".
- Egy szép vastag szelet kovászos kenyeret vajazzunk meg mindkét oldalán, majd forró serpenyőben süssük meg.
- Egy hőálló edénybe két szelet raclette sajt közé tegyünk kék áfonyát és sütőben süssük, amíg összeolvad.
Jegyzet
Amint lehet megy az étlapomra. Brutális!
Elkészítetted?
Kérlek írd meg tapasztalataidat, hogy mások is kedvet kapjanak a főzéshez. Köszönöm. Kérlek kövesd személyes profiljaimat a Facebookon és az Instagrammon.
A “Chef a családban” receptjei, írásai és fotói szerzői jogi védelem alatt állnak. Azok csak a szerző engedélyével tehetőek közzé más weboldalakon, emellett kötelező a forrás megjelölése is.